Wat is gedestilleerd water

Eén van de dingen waar veel mensen tegenwoordig benieuwd naar zijn is: Wat is gedestilleerd water? In het onderstaande stuk wordt antwoord gegeven op de vraag ‘Wat is gedestilleerd water’.

gedestilleerd waterIn het kort

Een van de antwoorden op de vraag ‘Wat is gedestilleerd water?’ is dat het water is dat volledig zuiver is. Dat betekent dat het puur water is zonder mineralen. Dit water is ook vrij van virussen en bacteriën. Er wordt ook andere naam voor gedestilleerd water gebruikt, namelijk aqua dest.

Ontstaan

Gedestilleerd water ontstaat door het verdampen van normaal water. Met de verdamping blijven de mineralen namelijk achter. De waterdamp wordt opgevangen en vaak wordt het daarna gereinigd met een koolstoffilter. De destillatie van water kan gedaan worden met speciale destillatie machine, een destillatie kolom.

Gebruik

Gedestilleerd water wordt veel gebruikt in de chemie, bij onderzoek en bij scheikundelessen op middelbare scholen. Ook wordt het soms gebruikt voor huishoudelijke doeleinden omdat gedestilleerd water geen kalk bevat. Ikzelf prefereer het zelfs voor het gebruik in mijn bruiswatermachine omdat het water veel minder snel ontkalkt. Over of het goed is om dit water te drinken zijn de meningen verdeeld, maar algemeen wordt aangenomen dat het zelfs positief is om een gedeelte van je waterinname gedestilleerd water te maken. Nu weet u dus eindelijk het antwoord op de vraag: Wat is gedestilleerd water?